Stockholms 606-cup 2016 | Final

Trettonde och sista omgången av landets mest välbesökta entypsserie seglades ikväll. Det bjöds på tre korta race med vind från väst, puff och vrid som vanligt. Det var inte klart att cupens ledare större delen av säsongen skulle kamma hem det utan Peter Pohl och Hans Guste i 905 var tvungna att segla väl. Och det gjorde de med besked. Med serien 3, 1, 1 vann de kvällens omgång i stor stil och cementerade segern i 2016 års Stockholms 606-cup. Grattis!

Sällan har vi sett så välförtjänta cupsegrare. Sedan Peter och Hans började segla i S606K år 2011 har de totalserien 3, 2, 3, 3, 2. Trägen vinner. Bakom dem placerade sig Hans Eckerström och Anders Edblad i 933 som seglat riktigt bra i år men inte riktigt haft den jämnhet som Peter och Hans haft. Trea blev årets raket, 875 med Vasilij Gunnemark, Aron Svedin och Fredrik Schramm.

Grattis till alla som seglat Cupen i år. År efter år lyckas vi få till en serie som saknar motstycke i Sverige, ikväll är vi alla vinnare. Totalresultaten och alla historiska resultat hittar ni som alltid här.

Många fler bilder hittas här, tagna av Mats Båvegård. Tack till dig och Lena i funkisbåten, ni får er välförtjänta fjärdeplats.

[table id=56 /]

unspecified6

DSC_0176 DSC_0206 DSC_0293 DSC_0324

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>